Salát s medovou zálivkou

Na 4 porce potřebujete: 4 menší brambory, 4 vajíčka slepičí nebo 15 křepelčích , listy salátu (např. polníček, lollo rosso, ledový či jiné kombinace), hrst keříčkových rajčat, 200 g krůtího nebo kuřecího orestovaného nebo grilovaného masa, hrst směsi semínek Na medovou zálivku: 2 lžíce medu, lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, šťávu z půlky citronu, ½ lžičky soli, ¼ lžičky bílého pepře

Postup: Brambory odrhněte a dejte vařit i se slupkou. Mezitím uvařte vajíčka (natvrdo nebo nahniličko). Omyjte a nakrájejte salát a rajčátka a nasucho na pánvi opražte semínka. Ingredience na dresink prošlehejte vidličkou nebo použijte vymytou lahvičku, kterou naplňte surovinami a několikrát jí pořádně zatřepejte. Ještě horké brambory rozčtvrťte, vajíčka rozpulte a spolu s masem přidejte k zelenině. Posypejte semínky a zakapejte zálivkou. Tip: Pečivo k salátu už podávat nemusíte, protože potřebné sacharidy získáte z brambor.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz