Krkovice na grilu

Na maso: plátky krkovice bez kosti, zelené fazolky, 400 gramů slaniny, olivový olej, lžíci bílého vína, římský kmín, rozmarýn, pepř, sůl.

Salát: směs listových salátů, rajčata, papriku, salátovou okurku, ocet Balsamico.

Postup přípravy

1. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn. Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s olejem. Do této marinády vložte maso a nechte odležet pár hodin, ideálně přes noc.

2. Fazolky nasekejte na větší kusy, slaninu nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a nechte slaninu lehce opéct, přidejte fazolky a opékejte do jejich lehkého změknutí.

3. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova.

4. Mezitím nakrájejte zeleninu, zakápněte ji balsamikovým octem a promíchejte.

5.Sundejte maso z grilu a posypejte solí a pepřem. Podávejte se salátem a zelenými fazolkami. Jako obměnu k fazolkám můžete zvolit pečené brambory.

Dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz